Lista infók

(utolsó frissítés: 2008. április 6. 20:07)

Alap infók

Az alap infókat (hogy mégis miről szól a lista) itt olvashatod.
Ami nincs ott, az az, hogy a listához tartozik egy privát FTP szerver, ami kizárólag az egymás közti fájlcserére szolgál. A szervert minden listatag jogosult használni.

Kérlek, tölts fel minél több zenét és írj sokat a listára (természetesen a lejjebb olvasható szabályok betartásával)!

Erdei házikó

Fontos:

Mivel a zenék megosztása nem igazán legális dolog, kérlek, ne reklámozd sehol sem az FTP szervert.
A listát viszont igen! Biztos vannak olyanok a környezetedben, akiket érdekelnek azok a zenék, amikről a lista szól.

Az FTP szervert viszont semmilyen publikus komunikációs csatornán ne említsd. Bár nem vagyunk warez FTP – a szerver kizárólag az egymás közti egyszerű és gyors fájlcserére szolgál – mégsem kéne összetűzésbe keverednünk semmiféle hatósággal.

A rendszerről

A lista és a hozzá tartozó FTP szerver teljesen non-profit módon működik, a rendszert Nonoo üzemelteti, a nightelf.hu domain használatát pedig Battle tette lehetővé. Ha úgy gondolod, segíteni szeretnél, ezt elsősorban zenék feltöltésével teheted meg. :)

Ha komolyabban szeretnél segíteni a közösségnek, kellene egy min. 200 gigás, vagy inkább nagyobb SATA vinyó, hogy a feltöltött zenéket egész addig ne kelljen letörölni, amíg van szabad hely a lemezen. Jelenleg ugyanis a szerverünk osztozik egy mások által is használt particióval, ezért nem engedhetjük meg, hogy túl sok helyet foglaljunk el.

Erdei házikó

Címek

A lista email címe (ide küldd a leveleket):
erdeihaziko@nightelf.hu

A listához tartozó FTP szerver címe (figyelj a portra!):
ftp://erdeihaziko.nightelf.hu:58252/
Az FTP szerverhez való kapcsolódáshoz segítséget ezen az oldalon találsz.

A levlista beállításaidat a következő címen tudod módosítani (a legalsó editboxba írd be az email címed):
https://mailman.hullahaz.hu/listinfo/erdeihaziko/

Az archívumot itt éred el:
https://mailman.hullahaz.hu/private/erdeihaziko/

Az archívumban itt tudsz keresni:
https://mailman.hullahaz.hu/search/

Ajánlott zenelejátszó:
http://www.nonoo.hu/projects/winamp/

Ha egy CD-det szeretnéd lementeni FLAC-ba, vagy MP3-ba, leírást itt találsz.

Felhasználóneved

Az FTP szerveren és ezen az info oldalon a felhasználóneved mindig a listán használt email címedből a @ előtti rész. Tehát ha pl. valaki@freemail.hu az email címed, akkor ebből a felhasználóneved a @ előtti rész, azaz: valaki.

Jelszavad

Ezekre az oldalakra és az FTP-re az első, listáról érkezett üdvözlő emailben található jelszóval tudsz belépni. Ha a levlista beállításokban megváltoztatod a jelszavad, a módosítás 1 órán belül életbe lép az FTP szerveren és ezen az info oldalon is.

Ha elfelejtetted a jelszavad, írd be az email címed ezen az oldalon a legalsó editboxba, majd kattins az Email my password to me gombra.

Lista szabályok

Erdei házikó

 • NE írj HTML levelet a listára, köszönjük, nem kérünk belőle
 • írhatsz ékezettel, ékezet nélkül, bár inkább az ékezet nélküli emaileket preferáljuk
 • email aláírásod lehetőleg ne legyen hosszabb 4-5 sornál
 • ne küldj emailhez csatolt fájlt a listára, inkább töltsd fel az FTP szerverre és írd meg, milyen néven melyik könyvtárba tetted
 • lehetőleg a listára válaszolj mindenkinek, még ha párbeszédet folytattok, akkor is – a privát levelezés megöli a társasági életet (persze a privát jellegű beszélgetés mehet magán emailben :) )
 • amikor egy levélre válaszolsz, csak annyit idézz az eredetiből, amennyi ahhoz kell, hogy érthető legyen a válaszod – nagyon rossz, ha az egészet idézed és az is, ha nem érteni mire válaszolsz, mert túl keveset idéztél
 • leveleid subjectjébe mindig írd bele az(oka)t a számcím(eke)t/albumo(ka)t ami(k)ről írsz (kivéve ha valaki más emailjére válaszolsz – ilyenkor hagyd úgy a subjectet, ahogy van)
 • automatikusan kitiltást kap az, aki a kólásüveget nyitva hagyja, mert kimegy belőle a buGYborék!!

FTP szabályok

 • mindenkinek saját könyvtára van, a könyvtár neve az illető felhasználóneve (az email címéből a @ előtti rész), kizárólag oda rendelkezik írási joggal
 • használj hónapot és napot tartalmazó könyvtárnevet új feltöltésnél, tehát pl. ha feltöltöd a zene.mp3 nevű fájlt és aznap október 17. van, csinálj neki egy 1017 nevű könytárat és oda töltsd a zenét
 • fájl/könyvtárnév nem kezdődhet space karakterrel
 • az albumokat tartalmazó könyvtárak nevei legyenek cím – előadó formában, ne pedig előadó neve aztán azon belül egy album neve könyvtárban (tehát ne ágyazz egymásba könyvtárakat)
 • feltöltés után (tehát nem előtte, nem közben) mindenképpen küldj egy emailt a listára, hogy mit töltöttél fel és melyik könyvtárba
 • kitiltás jár azért, ha nem a listához kapcsolódó fájlokat töltesz fel és erről nem írsz emailt a listára
 • kitiltás jár azért, ha odaadod másnak az elérésedet (ha ismerősödet érdekelné a lista, irasd fel)
 • ha egy album könyvtárában több képfájl tartalmazza ugyanazt a borítót különböző minőségben, akkor csak a legjobb minőségűt töltsd fel
 • ha CD-t szeretnél grabbelni FLAC-ba, vagy MP3-ba és azt feltölteni, használj EAC-ot, kövesd a leírás útmutatásait!
 • mivel elég sokan töltenek fel zenét, heti átlag 1, max. 2 alkalommal tegyél fel valamit és akkor is figyelj arra, hogy ha többen töltöttek fel a napokban, akkor halaszd el a feltöltésed picit, hogy legyen ideje mindenkinek végighallgatni az eddig felrakott zenéket (kérésre feltöltött zenékre a korlátozás nem vonatkozik)
 • FXP engedélyezve van…

Új tag meghívása

Ha van ismerősi körödben olyan, aki hasonló zenéket szeret, mint amilyenekkel a lista foglalkozik, kérdezd meg tőle, hogy érdekli-e a lista. Ha igen, küldj egy emailt valamelyik adminnak, aztán felírjuk.

Egyéb kérdések

Ha bármilyen kérdésed van, a listára írd. Mindig akad valaki, aki szívesen segít. Kizárólag akkor írj az adminoknak, moderátoroknak, ha a kérdésed nem tartozik másra. A moderátorok email címeit megtalálod itt.

About me

Nonoo
I'm Nonoo. This is my blog about music, sounds, filmmaking, amateur radio, computers, programming, electronics and other things I'm obsessed with. ... »

Twitter

Listening now

My favorite artists